Politika kolačića

Naša veb stranica može da postavi male, često šifrovane tekstualne datoteke, poznate kao kolačići (eng. cookies), na vaš računar ili drugi uređaj, kako bismo unapredili iskustvo na našoj veb stranici i pružili bolju uslugu. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti pružamo vam detaljne informacije o tome kako i kada koristimo ove tehnologije. Korišćenjem naše veb stranice i davanjem pristanka na upotrebu kolačića, slažete se sa našom politikom. Ako odlučite blokirati kolačiće, možete i dalje koristiti našu veb stranicu, ali neke funkcije možda neće biti dostupne.

Šta su kolačići?

Kolačić (Cookie) je informacija koju veb stranica šalje na vaš računar ili drugi uređaj prilikom posete. Obično kolačići čuvaju vaše postavke za veb stranicu, kao što su izabrani jezik ili adresa. Kada sledeći put posetite istu veb stranicu, vaš internet pretraživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava veb stranici da pruži informacije prilagođene vašim prethodnim preferencama. Kolačići mogu sadržavati različite informacije, uključujući podatke o ličnosti, ali ove informacije mogu biti sačuvane samo ako im date dozvolu. Veb stranice ne mogu pristupiti informacijama na vašem uređaju bez vašeg odobrenja. Opcije za upravljanje kolačićima nisu vidljive za vas, ali možete promeniti postavke svog internet pretraživača kako biste odabrali da li želite da dozvolite čuvanje ili odbijete kolačiće, kao i da automatski brišete kolačiće pri zatvaranju pretraživača.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića možete odabrati da li želite da dozvolite čuvanje kolačića na vašem uređaju. Postavke kolačića možete kontrolisati i konfigurisati u svom internet pretraživaču. Za više informacija o postavkama kolačića, molimo vas da pratite smernice za vašu određenu veb pretraživača, kao što su Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari, itd. Napominjemo da ako onemogućite kolačiće, neke funkcije na našoj veb stranici možda neće biti dostupne.

Šta su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići, poznati i kao kolačići sesije, automatski se uklanjaju sa uređaja nakon zatvaranja internet pretraživača. Oni se koriste za skladištenje privremenih podataka i traju samo tokom vaše sesije na veb stranici.

Šta su trajni kolačići?

Trajni kolačići nam pomažu da vas prepoznamo kao postojećeg korisnika, olakšavajući vam povratak na našu veb stranicu ili interakciju sa našim uslugama. Ovi kolačići ostaju na vašem uređaju i čitaju se pri svakom povratku na našu veb stranicu. Trajni kolačići mogu ostati na uređaju danima, mesecima ili čak godinama.

Šta su kolačići prve, a šta treće strane?

Kolačići prve strane dolaze od veb stranica koje direktno posetite. Mogu biti privremeni ili trajni. Ovi kolačići omogućavaju veb stranicama da čuvaju informacije koje će koristiti pri vašoj sledećoj poseti.

Kolačići treće strane dolaze od reklama drugih veb stranica (kao što su pop-up ili druge reklame) koje se pojavljuju na veb stranicama koje posetite. Ovi kolačići se koriste za praćenje vaše aktivnosti na internetu u marketinške svrhe.

Scroll to Top